.

Летни коктейли

Лято е, горещо е и може би единственото нещо, което ви се иска почти толкова, колкото и един климатик, е разхлаждащо питие. Ако е така, предлагаме ви няколко летни коктейла, които ще ви помогнат да се разхладите в горещото лятно време. Разбира се

Летни коктейли
Лято е, горещо е и може би единственото нещо, което ви се иска почти толкова, колкото и един климатик, е разхлаждащо питие. Ако е така, предлагаме ви няколко летни коктейла, които ще ви помогнат да се разхладите в горещото лятно време. Разбира се, с уговорката, че алкохолните предложения са само за тези от вас, които вече са навършили 18 години.


Мохито

60 мл бял ром
150 мл газирана вода
20 мл. захарен сироп
1 зелен лимон
2 к.л. захар
5-6 листа от мента
4 натрошени кубчета лед

Ментата, зеленият лимон и захарта се намачкват и разбъркват добре. Изсипват се в дълбока чаша, добавят се натрошените кубчета лед, ромът, газираната вода и захарният сироп и се разбърква. Украсява се с резенче лимон и листа от мента.


 


Дайкири


50 мл бял ром
20 мл сок от лимон
1 ч.л. захар
4 натрошени кубчета лед
1 резенче лимон за декорация

Ледът се слага в шейкъра, добавят се останалите съставки и се разбива енергично в продължение на 20 секунди. Сместа се изсипва в предварително изстудена коктейлна чаша и се украсява с резенче лимон.




Пина Колада

50 мл бял ром
30 мл кокосов ликьор
60 мл сок от ананас
3 натрошени кубчета лед
1 резенче ананас
1 коктейлна череша

Съставките се изсипват в блендера и се разбиват добре до получаването на хомогенна смес. Изсипва се във висока чаша и се украсява с коктейлна череша и резенче ананас.




Строубъри Колада

30 мл бял ром
30 мл ягодов ликьор
30 мл кокосов ликьор
60 сок от ананас
6 ягоди
3 натрошени кубчета лед

Всички съставки и 5 от ягодите се изсипват в блендера и се разбиват до получаването на еднородна смес. Изсипва се във висока чаша и се украсява с ягода.



Куба Либре

40 мл бял ром
80 мл кола
10 мл сок от лимон
3 кубчета лед
1 резенче лимон за декорация

Ледът се поставя в чаша за уиски и вътре се изписват ромът, колата и сокът от лимон. Украсява се с резенче лимон.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...