Бисквитена торта със сушени кайсии, бял шоколад и ром
Продукти:
Рецепта:Млякото (1 л.) се кипва със захарта (1 ч.ч.) и настърганата лимонова кора (2 с.л.). С него се сварява кремът ванилия (1 опак.), като накрая на приготвянето му се добавя маслото и добре се разбърква. В правоъгълна тава се сипва първо от горещия крем. Върху него се редят бисквити (1 опак.), напръскани с ром (1 к.ч.). Върху тях се слагат предварително изкиснатите във вода, отцедени и нарязани на парчета сушени кайсии (100 г). Следват пласт крем, пласт бисквити, парченца кайсии (100 г) и т.н. Последният ред трябва да завърши с крем. Отгоре се настъргват двата вида шоколад. Тортата се оставя в хладилника за 24 часа да се стегне. Поднася се нарязана на парчета и добре охладена. Забележка: вместо ром може да използвате някакъв плодов ликьор. |