Начало За нас Реклама Контакти

Бананов мармалад с дъх на ром

Снимка за Бананов мармалад с дъх на ром
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Екзотичните плодове чудесно си пасват с тропическия аромат на рома, а пък мармалада, който може да направите само за 25 минути, идеално се вписва във вашата закуска.

СъставНеобходими продукти за 4 бурканчета по 400 мл

  1. 850 г банани
  2. 150 мл сок от грейпфрут
  3. 125 мл вода
  4. 1 пакетче Гелфикс Класик 1:1 Dr. Oetker
  5. 1 кг захар
  6. 4 с. л. ром

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Нарежете обелените банани и ги намачкайте на пюре до желаната консистенция. В подходящ за варене съд смесете банановото пюре, сока от грейпфрут и водата, като разбъркате добре. Смесете 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 Dr. Oetker и ги прибавете към плодовата смес.

  2. 2.

    Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране добавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври около 3 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

  3. 3.

    Непосредствено преди да свалите мармалада от огъня разбъркайте в него рома. Веднага след това го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.

  4. Още предложения и съвети на www.oetker.bg
    .


Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари